viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 02.06.23 @ 11:54

Danas u Bosni djelomično vedro, u Hercegovini sunčanije prije podne. I dalje se nastavlja razdoblje nestabilnog vremena. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C. U Sarajevu djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima je moguć prolazan pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda.

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stupnjeva.

Za ponedjeljak meteorolozi predviđaju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u sjevernim područjima sa slabom kišom. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u Bosni. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28 stupnjeva.

Oglasi
LM