OGLAS
Vrijeme objave: 16.06.24 @ 21:37
OGLAS

Tijekom 2023. godine na cestama Federacije Bosne i Hercegovine zabilježeno je 24.300 prometnih nesreća, što predstavlja povećanje od 13,9 posto u odnosu na 2022. godinu. Najveći broj nesreća i smrtnih slučajeva dogodio se tijekom ljetnih mjeseci kada je intenzitet prometa najviši.

OGLAS

Uzroci prometnih nesreća uključuju neprilagođenu brzinu, vožnju pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava te korištenje mobitela tijekom vožnje, istaknuo je u izjavi za RTV Herceg-Bosne Ronald Čuljak iz Auto-moto saveza BiH.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) broj nesreća porastao je za 4 posto, ali je broj poginulih smanjen s 27 u 2022. na 16 u 2023. godini. Glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić naglasio je da će tijekom turističke sezone biti pojačane policijske kontrole, uključujući mobilne radare i patrolna vozila.

OGLAS

Unatoč preventivnim akcijama, prometna nekultura vozača i pješaka te nepoštivanje prometnih pravila i dalje predstavljaju značajan problem. Stručnjaci preporučuju strožu provedbu zakona i uvođenje modernih tehnologija kako bi se povećala sigurnost na cestama.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM