viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.02.24 @ 07:09

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se prometuje po mokrom i mjestimično klizavom kolniku.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Ripač-Vrtoče, Glamoč-Mlinište, na dionici od Sarajeva do Tarčina, kao i na putevima na području: Čapljine, Bosanskog Grahova, Žepča, Maglaja, Doboja, Kladnja, Kalesije, Srebrenika i Bosanska Gradiške. Ovako vrijeme pogoduje učestalim odronima kamenja na kolnik. Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali tokom dana, a posebno u večernjim satima, očekujemo pojačan intezitet prometa.

OGLAS

Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Molimo i ostale sudionike u prometu da poštuju sve prometne propise, priopćeno je iz BIHAMK-a. Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

OGLAS

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica). Sanacijski radovi izvode se i na magistralnim putovima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

OGLAS

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u prometu. Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Oglasi
LM