viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 16.06.23 @ 08:04

Kiša koja pada danima izazvala poplave i štetu, blokiran promet u naselju Rijeka

Kako je ranije najavio Federalni hidrometeorološki zavod BiH jače padaline najavljene su za 15. i 16. lipnja, a akumulirana količina padalina koja se očekuje je 30 do 50 litara kiše.

Najavljene prognoze su se odnosile i na središnji dio Bosne, a što je zahvatilo i područje Lašve, odnosno i dio Viteza. Prema informacijama sa terena, dio općine Vitez, posebno uz rijeku Lašvu i šumske potoke je pod vodom. Na području naseljenog mjesta Rijeka voda je značajno izišla iz svog korita, poplavila je dvorišta, stambene objekte, izazvala je poplave i štetu, a kako doznajemo, i glavna prometnica na području Rijeke, koja vodi prema Vitezu je zatvorena. Vozači koriste alternativne pravce za prometovanje.

Nadležne službe su na terenu, nakon čega će biti utvrđena nastala šteta.

Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolniku, otežano je prometovanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putovima. Skrećemo pažnju i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolnik, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Oglasi