viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 01.06.23 @ 07:14

U Bosni će danas biti djelomično vedro, a u Hercegovini sunčanije prije podne. Širom zemlje su mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u drugoj polovini dana. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stupnjeva, na jugu zemlje do 18 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stupnja, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

Narančasto upozorenje

Za veći dio naše zemlje za danas je upaljeno narančasto upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova. Upozorenje se odnosi na sjeverna, središnja i istočna područja Bosne.

Uz jače pljuskove lokalno može pasti 20-50 litara kiše po metru kvadratnom.

,,Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i prometnih mreža su moguće. Poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uvjeti za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila uslijed vode”, navode iz FHMZ-a.

Vrijeme narednih dana

U petak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i dalje nestabilno vrijeme. Širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stupnjeva, na jugu zemlje do 18 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stupnjeva, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

U subotu, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 stupnjeva, na jugu zemlje do 18 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stupnjeva, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

Oglasi
LM