viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.04.24 @ 08:48
OGLAS

Na većini putova u Bosni i Hercegovini prometuje se po pretežno suhom kolniku, ali iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama.

– Tijekom dana povećan je broj biciklista i motociklista, kao i korisnika električnih romobila, posebno u gradskim zonama. Molimo sve sudionike u prometu da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise – naveli su iz BIHAMK-a.

OGLAS

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, vozila prometuju usporeno, jednom trakom. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona promet obustavljen.

OGLAS

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac. U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica). Radovi se izvode i na magistralnim putovima: Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena peometna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

OGLAS

Za danas od 9 sati najavljeni su protesti građana i obustava prometa na regionalnom putu R-433 Kalinovik-Ulog, kod mosta Tatinac. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM