spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Upozorenje za vozače: Prometuje se po mokrom kolniku, radovi na brojnim putnim pravcima

- Oglasi -

Prometuje se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolniku, a skrećemo pažnju na učestale odrone. S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju oborine u većem dijelu naše zemlje, vozače savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja, poručili su iz BIHAMK-a.

- Oglasi -

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25. studenti i Grab za promet je zatvorena desna strana autoputa A-1 smjer Lepenica-Tarčin. Prometuje se u dvosmjernom režimu rada lijevom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu prometnu signalizaciju.

Radovi na mostu Gorica

- Oglasi -

Zbog izvođenja snacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena desna cijev tunela 1. ožujak u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev. Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići).

Za danas je najavljen početak sanacijskih radova na dionici magistralnog puta M-5 Bihać-Kamenica, zbog čega će se radnim danima u vremenu od 07 do 17 sati prometovati usporeno, jednom trakom (postavljeni semafori).

Sanacija u tunelu Karaula

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrižja u Topčić Polju. Za večeras je planirana sanacija i zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela u tunelu Karaula, na magistralnom putu Žepče-Maglaj, tako da će se od 23 sata do 05 sati ujutro kroz tunel prometovati usporeno, jednom trakom. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.