spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vitkom najavio besplatan odvoz glomaznog otpada, pogledajte u kojem rasporedu

- Oglasi -

IZ JKP Vitkom obavještavaju korisnike usluge odvoza otpada -domaćinstva – da će JKP ,,Vitkom” d.o.o. Vitez u skladu sa člankom 24. Odluke o komunalnom redu broj: 01-3-23-9-2249/06 od 27.7.2006. godine, u vremenskom periodu od 28.3.2023. godine do 30.3.2023. godine obaviti proljetnu akciju besplatnog odvoza kabastog/glomaznog otpada.

- Oglasi -

Kabastim/glomaznim otpadom se podrazumijevaju predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne ulaze u kategoriju kućnog komunalnog otpada. To su najčešće dotrajali predmeti iz domaćinstava, stari namještaj, dijelovi sanitarne opreme, vrtni namještaj i sl.

Kabastim/glomaznim otpadom ne smatra se: iskopni materijal, građevinski otpad, šut, šljaka, pepeo, ostaci vozila te zeleni otpad i isto nije dozvoljeno odlagati pod kabasti/glomazni otpad, javljaju iz Vitoma. Odvoz otpada će se vršiti u naprijed navedenom vremenskom periodu od 07:00 te mole građane da otpad iznesu u ranim jutarnjim satima na navedene lokacije kako bi se prikupljanje i odvoz odradili blagovremeno.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.