viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.08.23 @ 09:12
OGLAS

Na prometnicama u Bosni i Hercegovini jutros, 26. kolovoza, prometuje se bez posebnih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. “Tokom dana očekujemo pojačan intezitet prometa, pa molimo vozače da budu maksimalno oprezni. Ne zaboravite vezati sigurnosni pojas, držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična pretjecanja”, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog održavanja brdske auto trke danas i sutra (26. i kolovoza) u vremenu od 9:00 do 18:00 doći će do obustave prometa na magistralnom putu M-6.1 Široki Brijeg – Posušje (Podvranić). Za vrijeme obustave vozila mogu prometovati obilazno preko Gruda. Zbog sanacijskih radova na raskrižju kod mjesta Rudanka, usporeno se prometuje magistralnim putem Doboj – Rudanka – Johovac i regionalnim putem Razboj – Rudanka. Počeli su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 7:00 do 16:30 sati prometuje usporeno, jednom trakom. Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putevima: Bugojno – Kupres, Vitez – Nević Polje, Livno – Kamensko, Semizovac – Olovo, Ripač – Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

OGLAS

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf – Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat. Danas, 26. kolovoza od 16:00 do 18:30 sati obustavlja se promet na regionalnom putu R-436 Boračko jezero – Glavatičevo, zbog održavanja 20. Međunarodnog triatlon kupa Kulin ban Boračko jezero 2023. Na graničnim prijeazima Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na graničnom prijelazu Doljani nema čekanja na našoj izlaznoj rampi, ali je duga kolona vozila u međuprostoru (na ulazu u Hrvatsku). Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM