spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Za danas najavljeni kraći zastoji u prometu, izdvojen i putni pravac Travnik- Vitez

- Oglasi -

Prema prikupljenim podacima, jutros se na putovima u Bosni i Hercegovini prometuje bez izvanrednih ograničenja, uz povoljne vremenske prilike. Apeliramo na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila, priopćeno je iz BIHAMK-a.

- Oglasi -

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi i gdje je izmjenjen režim prometovanja. Izdvajaju putne pravce: Travnik-Vitez (dionici Putićevo-Vitez), Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko, Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Bijeljina-Rača.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno, kroz lijevu tunelsku cijev.

- Oglasi -

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže prometuje preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.