viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 15.10.23 @ 18:32

Stigla je najavljena promjena vremena s temperaturama koje više priliče ovom dobu godine. Danas je u Hrvatskoj pao i prvi snijeg i to na Platku, na vrhu Radeševo, kako prikazuju snimke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg je pao i na Kredarici u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“No ipak ništa čudno za toliku visinu za sredinu listopada, a pahulje do kraja dana možemo očekivati i na Zavižanu. Početak tjedna donosi jesenske temperature te prve jutarnje mrazeve u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Zatopljenje je izgledno u četvrtak i petak”, piše na Facebook stranici Neverin.

O promjeni vremena oglasila se i ekipa s grupe BH.meteo.ba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon niza ljetnih dana, stigla nam je promjena vremena. Oblaci, kiša i osjetno hladniji zrak zahvatili su veći dio zemlje. Kako dan bude odmicao, bit će sve hladnije, a u večernjim satima na vrhovima najviših planina i prve pahulje snijega.

S današnjim danom ušli smo u dugotrajni period promjenjivog vremena. Česte temperaturne oscilacije i povremeno oborine uz svakako manji broj sunčanih dana u odnosu na protekli period. Danas do kraja dana oborine prolazno zahvataju čitavu zemlju, ali već u noći na ponedeljak (16.10.) posvuda prestaju kao najava suhog, ali svježeg ponedeljka. Nakon uglavnom stabilnog i svježeg početka tjedna, u drugom dijelu iste očekuje nas izražena južina i osjetno zatopljenje. Uz južinu i nastavak promjenjivog vremena uz povremeno oborine najviše u Hercegovini i zapadu Bosne”.

Oglasi
LM