viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.05.24 @ 08:41
OGLAS

Zbog redovnog servisiranja tunela 1. mart na autocesti A-1 zatvoren je smjer Lašva- Zenica jug, a vozila do završetka radova prometuju dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. Danas počinju radovi na deminiranju terena na regionalnom putu R-460 Brčko-Cerik, dionica Malezijski put, zbog čega će od 8 do 16 sati dolaziti do polusatnih obustava prometa.

OGLAS

U tijeku su sanacijski radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva, zbog čega će vozila svakog dana osim nedjelje od 7 do 17 sati prometovati naizmjenično, jednom trakom. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona prometuju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

OGLAS

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Tarčin-Konjic, Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.

OGLAS

Večeras od 19 sati do sutra ujutro do 5 sati na relaciji Svilaj-Odžak-Karuše-Zenica (autoput)-Tarčin-Ivan sedlo kretat će se vangabaritni prevoz (tri vozila u konvoju). Molimo vozače koji se imaju namjeru kretati na toj relaciji u pomenutom terminu da poštuju upute policije i ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, priopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM