spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
24.1 ° C
24.1 °
24.1 °
71 %
0.4kmh
0 %
Uto
33 °
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
34 °
Sub
27 °
spot_imgspot_img

Zatvorena tri tunela u BiH, promet kroz njih će se odvijati samo jednom trakom

- Oglasi -
- Oglasi -

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Lepenica- Tarčin zatvoreni su tuneli Vis, 25. novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila prometuju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu prometa.

Na dionici Vrbaška- Draksenić (put prema graničnom prijelazu Gradina) zbog sanacijskih radova, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

- Oglasi -

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava prometa od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna- Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava preko Domanovića.

- Oglasi -

Zbog radova na asfaltiranju, danas od 07:30 do 18:00 sati, obustavlja se promet na regionalnom putu Jezero- Šipovo.

Na magistralnom putu Jajce- Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Konjic- Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf- Travnik (Komar), Žepče- Zenica (Golubinja), Ripač- Dubovsko, Bosanski Šamac- Orašje (dionica Grebnice- Bazik) i Stolac- Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča- Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom trakom.

Na putu Rudo- granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE