viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.03.24 @ 07:55

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1, spoj sa magistralnim putem M-17, na izlazu iz Nemile prema Zenici, danas od 9 sati najavljena je obustava prometa, vozila se u vrijeme obustave usmjeravaju kroz Nemilu, a isključenje, odnosno uključenje na obilaznicu je kod tunela Vranduk.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je promet na ovoj dionici obustavljen. Dok traju radovi putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo-Rogatica-Ustiprača- Goražde-Foča.

OGLAS

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona promet obustavljen. Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

OGLAS

Sanacijski radovi izvode se i na magistralnim putovima: Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Rača-Bijeljina, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, jednom trakom.

OGLAS

Na magistralnom putu M-6 Sovići-Gorica za vrijeme održavanja „Put križa“ danas od 13:30 do 17 sati promet će biti obustavljen i preusmjeren na regionalni put Klobuk-Tihaljina-Sovići. Na graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta, priopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Oglasi
LM