viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.01.24 @ 08:27
OGLAS

Na području Romanije zbog zimskih uvjeta za vožnju i dalje je obustavljen promet za teretna vozila.

Iako su snježne padaline oslabile ili prestale na dionicama u višim predjelima upozoravamo na ugažen snijeg i poledicu. Izdvajamo putove: Priluka-Glamoč-Mliništa, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Han Pijesak-Vlasenica i Jablanica-Posušje (Blidinje), kao i prevoje Makljen (Prozor-GornjiVakuf-Uskoplje), Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), Komar (Donji Vakuf-Travnik) i Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar). Na ovim dionicama za teretna vozila obvezno je korištenje lanaca. U nižim predjelima središnjih i istočnih krajeva kolnik je zasniježen ili mokar, a u južnim krajevima mjestimično vlažan ili mokar, priopćeno je iz BIHAMK-a.

OGLAS

U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji nanosi snijeg na kolnik. Upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Savjetuju maksimalno opreznu vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

OGLAS

Zbog učestalih odrona izdvajaju putove: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

OGLAS

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putovima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova promet se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zbog zimskih uvjeta vožnje u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM