viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 20.12.23 @ 20:08

Platforma za iznajmljivanje smještaja Airbnb objavio je listu destinacija za koje predviđaju da će biti najpopularnije u 2024. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navode na svojoj službenoj web stranici, putovanja u narednoj godini donose mnoga iznenađenja i nove trendove, uključujući avanture u Japanu, proslavu karnevala u Brazilu i Olimpijske igre u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

,,Jasno je da se 2024. oblikuje kao godina putovanja svijetom – s mnogim uzbudljivim međunarodnim destinacijama koje se pojavljuju na popisu trendovskih destinacija”, napisali su.

Koristeći različite parametre, kao jednu od najboljih destinacija za 2024. godinu navode Japan jer turisti tu traže jedinstveni spoj tradicionalnog i modernog. Tako su se na listi našli gradovi Tokio, Osaka i Kyoto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na listi se našao i Pariz, koji će 2024. godine biti domaćin Olimpijskih igara. Glavni grad Francuske posebno je bio popularan tokom ljeta, gdje se na ovoj stranici pretraživao više od sedam puta u odnosu na prošlu godinu.

Ovaj popis uključuje i Rio de Janeiro jer je na Airbnb-u zabilježen porast pretraživanja od 136 posto za karneval koji se održava u ovom brazilskom gradu.

Ostale destinacije za koje predviđaju da će biti najpopularnije u narednoj godini su: Indijanapolis (Indijana), Varšava (Poljska), Buenos Aires (Argentina), Marakeš (Maroko), Salvador (Brazil) Dusseldorf (Njemačka), Puerto del Carmen (Kanarski otoci, Španjolska), Melbourne (Australija), Philadelphia (Pennsilvanija), Lille (Francuska), Stockholm (Švedska), Cortina d’Ampezzo (Italija), Milano (Italija), Rim (Italija), Maceio (Brazil), Dallas (Teksas), Meksiko (Meksiko) Colorado Springs (SAD) i Nassau (Bahami).

Oglasi
LM