viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.03.24 @ 12:15

Aplikacija FMT FBiH oil info ponovo je dostupna za android telefone i to redizajnirana i unapređena novim mogućnostima. Verzija za Huawei i Apple telefone bi trebala biti završena u narednim danima.

Kako su kazali iz Federalnog ministarstva trgovine, od 9. ožujka korisnicima je dostupna mobilna aplikacija za praćenje cijena naftnih derivata, koja u prethodnim danima nije radila. Aplikacija sadrži cijene naftnih derivata na izabranom lokalitetu, poredane od najnižih do najviših. Uvažavajući zahtjeve korisnika, u poboljšanoj verziji, omogućeno je biranje informacija o cijenama goriva za više općina istovremeno.

OGLAS

Nova verzija aplikacije pruža više informacija o benzinskim pumpama kao što je posjedovanje punjača za električna vozila, praonice, parkinga za kamione, dječje igraonice i slično. Uneseno je i radno vrijeme pumpi za svaki dan. Korisnicima aplikacije omogućena je mapa do odabrane benzinske pumpe.

OGLAS

Pojednostavljena je i forma za prijavljivanje nepravilnosti u iskazanoj cijeni na fiskalnom računu i obavijesti o promjeni cijena i druge nepravilnosti. “Mobilnom aplikacijom, koja u realnom vremenu preuzima podatke iz navedene eOPC aplikacije, omogućeno je svim građanima da raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cijenama goriva na benzinskim pumpama u Federaciji BiH”, kazali su iz ministarstva.

OGLAS

Ranija aplikacija nije mogla podržavati verziju za Huawei telefone, a poboljšana verzija daje mogućnost korištenja i korisnicima ovih telefona. U redizajniranoj aplikaciji uveden je i tamni način rada koji štedi bateriju.

Oglasi
LM