spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Europska unija prijeti TikToku sankcijama

- Oglasi -

Dužnosnici Europske unije zaprijetili su društvenoj mreži TikTok dalekosežnim sankcijama jer dopušta širenje štetnog sadržaja. Europska komisija upozorila je izvršnog direktora TikToka Shou Zi Chewa da se tvrtka odmah mora početi pridržavati pravila Unije ili će se suočiti sa sankcijama.

Europski dužnosnik: Na TikToku ima sadržaja opasnog po život

,,Nije prihvatljivo da iza naizgled zabavnih i bezazlenih mogućnosti korisnici mogu u samo nekoliko sekundi pristupiti štetnom, a nekada čak i po život opasnom sadržaju”, rekao je povjerenik Komisije Thiery Breton nakon razgovora s Chewom. Dodao je da je zabrinut i zbog navoda da se špijunira novinare i da se osobni podaci šalju izvan Europe.

TikTok se suočio s nizom problema tijekom svog brzog uspona do konkurentskih društvenih platformi vlasništvu tvrtke Meta i YouTubea, uglavnom vezanih uz sigurnost i dobrobit svojih mnogobrojnih maloljetnih korisnika.

TikTok je dugo na meti kritika

Internetska platforma TikTok, u vlasništvu kineske tvrtke Bytedance, dugo je predmet kritika zbog slabe zaštite podataka svojih mladih korisnika. Također, postoji bojazan da bi kineska država mogla imati pristup podacima na TikToku, što platforma poriče.

,,Nećemo oklijevati uvesti sve moguće sankcije ako kontrole ne pokažu potpunu usklađenost”, dodao je Breton, podsjetivši na europski Akt o digitalnim uslugama, koji će velike platforme držati odgovornima za kršenje pravila od 1. rujna ove godine.

Novi zakon EU također dopušta zabranu pružanja usluga u Uniji u slučaju opetovanog ozbiljnog kršenja pravila koje ugrožava ljudske živote ili njihovu sigurnost.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.