spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slabi snijeg
0.5 ° C
0.5 °
0.5 °
89 %
2.3kmh
100 %
Pet
-0 °
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
4 °
Uto
2 °

Halid Bešlić o svom zdravstvenom stanju

- Oglasi -

Godinama unazad zdravstveno stanje Halida Bešlića pod znakom je pitanja. Bosanskohercegovački glazbenik stalno vodi borbu sa zdravljem, a sve je počelo još davnih dana kada je doživio prvu prometnu nesreću.

2009. godine pjevaču se scenario ponovio sa daleko težim ishodom. Jedva se izvukao nakon što je nevezanog pojasa sletio sa klizavog puta. Tek što je povrede sanirao i pronašao način da život vrati na staro zadesio ga je problem sa srcem, nakon čega mu je ugrađen stent, piše Blic.

Zahvat se dogodio u srpnju u Sarajevu, na svu sreću, sve je proteklo u najboljem redu Halid se već sutradan osjećao kao nov, nažalost, tu nije bio kraj njegovim zdravstvenim tegobama.

Problem sa dijabetesom se pojavio, nakon čega je estradni umjetnik morao da regulira svoje navike, koliko god mu je noćni rad po klubovima i kafanama to dozvoljavao. U velikoj mjeri korigirao je i ishranu, ali ni to nije dalo velikog rezultata.

Zdravstveno stanje Halida Bešlića iz dana u dan je bilo promjenljivo, šećer je ozbiljno uzimao maha, nije mogao normalno da živi i radi zbog čega je nedavno poduzeo drastičnije mjere. Naime, pjevač narodne glazbe počeo je da konzumira novu terapiju koja je dovela do sljedećeg ishoda:

,,Šećer je učinio svoje, pijem lijekove, malo sam korigirao ishranu, večeru sam izbacio, ne jedem više kruh. Sa 14 sam tim tempom smanjio na 6, 7 do 8. Tako se kretalo sa tabletama”, izjavio je pjevač, koji je dodao da mu u borbi sa zdravstvenim problemima najviše pomaže supruga Sejda.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.