OGLAS
Vrijeme objave: 12.03.24 @ 08:44
OGLAS

Narodna izreka koja kaže: “Kroz Bosnu ne pjevaj“ danas zvuči kao ironija s obzirom na to da već godinama BiH ne sudjeluje u najpoznatijem glazbenom natjecanju “Izboru za pjesmu Eurovizije“.

OGLAS

Susjedne Hrvatska i Srbija odabrale su svoje predstavnike, i već svjedoče ogromnom zanimanju fanova iz cijele Europe. Ne treba naglašavati što znači za turizam kad se skoro svih 12 mjeseci snimaju reakcije na internet platformama o zemljama sudionicama.

Iako smo čak i u ratnim godinama imali predstavnike na ovom natjecanju, danas, u 2024. godini, navijamo za zemlje u regiji, dok naši izvođači nemaju priliku osjetiti europsku scenu, a talenta nije da nemamo. Na blogovima europskih fanova na listi želja pri eventualnom povratku naše zemlje su: Božo Vrećo, Amira Medunjanin, Adna Šestić, Marko Bošnjak, “Zoster“, Irina Kapetanović, “Dubioza kolektiv“.

OGLAS

Simptomatično je da novinari i javnost više dižu glas o ovom problemu nego što to čine sami izvođači, umjetnička i glazbena udruženja ove zemlje. Nije samo riječ o zanimanju izvođača, nego i o turističkoj promociji naše zemlje, kao i o samom imidžu, a glazba upravo za to i služi kao najbolja poveznica. Da ne govorimo o eventualnoj pobjedi na ovom najgledanijem TV showu, što bi to značilo za Sarajevo i našu zemlju.

OGLAS

Možda bismo se trebali osvijestiti da Eurosong sobom ne nosi samo lake note, već mnogo više od toga. U regionalnoj javnosti moglo se čuti da su se Zagreb i Beograd kao gradovi našli na europskoj mapi tek onda kad su organizirali Eurosong, a Sarajevo 1984. godine, kada je organiziralo Zimske olimpijske igre.

OGLAS

S obzirom na to da su najvatreniji fanovi ovog događaja djeca i mladi, dužni smo novim generacijama ponuditi bolji sadržaj i priliku da se raduju i navijaju. Dotad će naši glazbenici kao „taoci“ šutjeti i čekati svojih pet minuta na europskoj sceni, prenosi Avaz.

Gledajući ranije nastupe naših predstavnika na Eurosongu, nerijetko se može pročitati kako fanovi Eurosonga iz cijelog svijeta pišu u komentarima molbu da se na ovo natjecanje vrati Bosna i Hercegovina. Mnogi tom prilikom izdvajaju Dinu Merlina, Deena, Harija, Laku i Mayu Sar kao naše najbolje predstavnike.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM