viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.03.24 @ 20:45
OGLAS

Čini se da Instagram radi na funkciji za dijeljenje objava unazad na platformi. Neobjavljenu funkciju primijetio je leaker i inženjer obrnutog inženjeringa Alessandro Paluzzi, koji je u prošlosti govorio o nerazvijenim funkcijama Instagrama.

FUnkcija bi se mogla pojaviti u aplikaciji Instagram pod nazivom “Post to the past”, prema navodnon snimku ekrana koju je podijelio Paluzzi. Međutim, još se ne zna kada (ili ako) će funkcija biti objavljena široj javnosti te hoće li biti ograničena na poslovne račune ili otvorena svima.

OGLAS

Za referencu, Instagramova sestrinska platforma Facebook omogućava promjenu datuma objave na vremenskoj traci. Ali možete promijeniti samo datum sadržaja koji ste već objavili na Facebook-u.

OGLAS

Sada vam platforma društvenih medija u vlasništvu Meta ne dopušta dijeljenje postova, reelsa ili priča unazad. Međutim, možete pristupiti sadržaju koji ste dijelili u prošlosti tako da odete u odjeljenje Arhiva u postavkama aplikacije. Odjeljenje Arhiva ima karticu kalendara za pronalaženje prošlih priča prema datumu objave. Ako želite znati odakle ste objavili te priče, kartica lokacije prikazuje vaš prethodni sadržaj na karti.

OGLAS

Neobjavljena funkcija dodaje niz funkcija Instagrama koje su navodno u razvoju, kao što je dodavanje razloga vašem zahtjevu za praćenjem , Notes Prompts i animirani emoji za DM. Platforma društvenih medija nedavno je predstavila mogućnost uređivanja poslanih poruka i počela označavati slike generirane umjetnom inteligencijom. Njegov “roditelj” Meta, koji je nedavno pretrpio produženi prekid rada, našao se na meti kritika nakon što su se pojavila izvješća o eksploatacijskom sadržaju. Kompanija je također objavila da više neće “proaktivno preporučivati” politički sadržaj na Facebook-u i Instagram-u, javlja Bajtbox

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM