viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 26.06.23 @ 08:22

Manifestacija Miss Bosne i Hercegovine za Miss svijeta 2023, održana je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, piše Tuzlanski.ba.

Za titulu nove miss BiH natjecala se 21 djevojka, a lentu i krunu najljepše djevojke u Bosni i Hercegovini osvojila je Anđela Gajić iz Banja Luke, lentu je predala aktualna Miss BiH Adna Biber. 

Prva pratilja je Anđela Joksimović iz Trebinja. Druga pratilja je Anisa Obad iz Mostara. Pored lente za Miss Bosne i Hercegovine, publika i žiri su birali i odabrali: Miss Televotinga – Željka Maksimović iz Šekovića, Miss Fotogeničnosti – Anđela Grubač iz Trebinja, Miss Šarma – Nikolija Stevanović iz Mrkonjić Grada, Miss Interneta BiH – Adna Sejkanović iz Zavidovića, Miss Emy magazin – Nejra Smajiš iz Sarajeva. 

Pobjednica završnog natjecanja našu zemlju će predstavljati na izboru za Miss svijeta koji će se održati u New Delhiju u Indiji u prosincu ove godine. 

Kao i svake godine Direkcija Miss BiH u okviru ovog izbora promovira opće društveno korisne teme, a ove godine akcent je bio na promociji kupovine domaćih proizvoda. 

Oglasi
LM