viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.04.24 @ 12:24
OGLAS

Kompanija Meta je najavila da je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje na svijetu Facebook Messenger dobila veliku nadogradnju u vidu četiri potpuno nove, a veoma korisne funkcije koje će vam olakšati svakodnevnu komunikaciju s prijateljima i obitelji, ali i eventualnim novim prijateljima, čak i poslovnim suradnicima.

Pošaljite svoje fotografije u visokoj rezoluciji

Nakon što je kompanija Meta opciju šerovanja HD slika učinila dostupnom u aplikaciji WhatsApp još u kolovozu prošle godine, odsad to možete da redite i u Facebook Messengeru. Da biste poslali HD fotografiju, prvo ćete izabrati sliku, a potom notirate HD u svojim opcijama. Zatim kliknite “Pošalji“. Također, možete poslati više slika u visokoj rezoluciji, prateći isti proces.

OGLAS

Dakle, sada možete da dijelite otpremanja većeg kvaliteta, tako da vaši prijatelji zaista mogu da zumiraju detalje, ako žele.

OGLAS

Kreirajte zajednički album s FB prijateljima

Ako s članovima obitelji ili drugarima imate grupni chat, funkcija “zajednički albumi” će vam sigurno dobro doći. Izaberite nekoliko slika prilikom slanja, a zatim napravite novi album. Svi koji su u grupi će imati pristup albumu u kojem će moći da vide, dodaju, brišu ili skidaju slike i videosnimke. Da biste locirali album u bilo kom trenutku, dodirnite ime svog grupnog razgovora, a zatim dodirnite Mediji. Veoma korisno ukoliko je više ljudi fotografiralo neku proslavu, događaj ili zajedničko putovanje, piše 24sedam.rs.

OGLAS

Povežite se pomoću QR koda

Sada ne morate da kucate nečije ime ili broj da biste ga dodali u Messenger – lako se možete povezati s ljudima tako što ćete skenirati njihov Messenger QR kod ili podijeliti svoj putem veze.

Da biste pokrenuli poruke s novim kontaktom, idite na podešavanja i dodirnite ikonu QR koda na vrhu. Odatle mogu da skeniraju vaš kod pomoću kamere svog uređaja ili možete da podijelite vezu dodirom na Share (eng. deli).

Šaljite fajlove do 100 MB direktno s mobilnog

Više ne morate da se oslanjate na e-poštu za slanje velikih datoteka. Kada ste u Messenger razgovoru, dodirnite dugme +, a zatim izaberite datoteku do 100 MB. Podržani su svi glavni formati datoteka, uključujući Word, PDF i Excel. 

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM