viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 30.10.23 @ 22:36

Ukoliko kod kuće imate limune koji su se osušili, nikako ih nemojte baciti. Zapravo, postoji nekoliko metoda za recikliranje starog limuna, a u nastavku ih možete otkriti sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je već spomenuto, definitivno je pogrešno baciti limun u smeće, čak i ako ste ga zaboravili na nekoliko tjedana. Uz nekoliko trikova, te limune možete iskoristiti u nekoliko kućanskih poslova. Štoviše, na ovaj ćete način uštedjeti nešto novca. Evo što možete učiniti sa starim limunom kako bi vaš prostor bio čist i uredan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristite limun za osvježenje zraka

Na šporet je potrebno staviti lonac vode i dodati malo narezanog limuna. Pustite da sve lagano krčka i kada prokuha, pustit će ugodan miris. Ovom metodom ćete ukloniti sve neugodne mirise tipične za kuhinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristite limun za tjeranje mrava

Mravi mrze miris citrusa, pa možete uzeti šalicu vode da napravite ‘prirodni pesticid’. U šoljicu vode dodajte malo zgnječenih limunovih kora, a zatim dobiveno rasporedite po vrtu ili na strateškim mjestima u kući. Na taj način mravi će se držati podalje, a nećete koristiti kemikalije.

Koristite limun za čišćenje kanti za smeće

Da biste očistili kantu za smeće, morate limun prerezati na 4 dijela. Kante zatim napunite vrućom vodom i iscijedite limun unutra. Zatim dodajte preostale kore limuna i također naspite čašu octa. Sve što trebate učiniti je ostaviti smjesu da odstoji nekoliko minuta, a zatim prebrisati spužvom.

Koristite limun za čišćenje mikrovalne pećnice

U ovom slučaju trebate uzeti šalicu vode i u nju staviti narezane limune. Zatim stavite šalicu u mikrovalnu na najveću snagu 3 do 4 minute. Za čišćenje jednostavno obrišite unitarnji dio uređaja vlažnom krpom.

Koristite limun za čišćenje daske za rezanje

Da biste očistili drvenu dasku za rezanje, trebate uzeti limun i prerezati ga na pola. Zatim dasku za rezanje pospite krupnom soli i dobro je istrljajte jednom od 2 polovice limuna. Snažnim trljanjem uklonit ćete miris bijelog luka i ribe ako ste ih rezali, a također savršeno očistiti i dezinficirati dasku za rezanje.

Na vama je sad samo rasporedite kako ćete iskoristiti stari limun prema poslovima koje trebate obaviti. Recikliranje limuna na ovaj način bit će vrlo jednostavno i naučit ćete ga više nikada ne bacati, piše Jutarnji.

Oglasi
LM