spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ovo je 10 najboljih video igara u 2022. godini

- Oglasi -

Industrija videoigara, kao i mnoge druge, možda se bori u zadnjem periodu zbog tzv. “navika nakon pandemije” i nedostatka visokobudžetnih izdanja, ali igračima ove godine nije nedostajalo naslova. Kako su velike igre poput The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom i Starfield “skliznule” s objavom u 2023. godinu, manje i neovisno razvijene igre su vladale. Kao što je to godišnja tradicija, gejmeri su zaokružili neke od najboljih igara ove godine, a ovo je 10 najboljih, u izboru Bloomberga.

Elden Ring: Ne samo jedna od najboljih igara godine, već i jedna od najboljih ikada napravljenih, Elden Ring zaslužuje sva priznanja koja je dobio. Moglo bi se diviti mnogim aspektima igre: glatkoj borbi, zadovoljavajućem istraživanju, fascinantnoj predaji (stvorenoj u suradnji sa piscem Igre prijestolja Georgeom R.R. Martinom). Ali, ono što stvarno ističe Elden Ring jeste to koliko je bizaran. Gdje biste drugdje mogli naići na likove s imenima kao što su Fia, Suputnica na samrtnoj postelji ili Odvratni žderač balege? I, koja bi ih druga igra shvatila ozbiljno?

Tactics Ogre Reborn: Ne biste pomislili da će remake Super Nintendo igre iz 1995. biti vrhunac 2022., ali tu smo gdje smo. Tactics Ogre Reborn preuzima strategiju temeljenu na izvornoj igri i začinjava ih modernom geafikom, preuređenim sučeljem i novim opcijama poput opcije za premotavanje unaprijed. Rezultat je jedna od najboljih igara godine — srednjovjekovna fantastična priča o dobrim ljudima koji donose teške odluke.

Triangle Strategy: Kao i Tactics Ogre, ovo je strateška igra temeljena na političkoj priči smještenom u mračni svijet mašte. Ali ovaj je svijet potpuno nov i pun zanimljivih ideja koje njegovi prethodnici nisu istražili. Na primjer, priča će imati različite grane na temelju vaših izbora, ali umjesto da sami donosite te izbore, morate to učiniti demokratski. Kao vođa vojske, morate ići okolo i uvjeriti sve svoje generale da stvari vide na vaš način. To je cool igra s nekim srceparajućim obratima.

Return to Monkey Island: Prije trideset godina, PC igrači bili su očarani “point-and-click” avanturističkom serijom pod nazivom Monkey island u kojoj glumi gusar po imenu Guybrush Threepwood. Serija je imala dugu pauzu, ali se ove godine vratila s naslovom Return to Monkey Island. Povratak je jednako oštar i smiješan kao i bilo koji od njegovih prethodnika, ali je također iznenađujuće dirljiv, istražujući što znači nastaviti loviti svoje snove čak i nakon što ste prošli najbolji život. Iskusniji, ali nešto slabiji Guybrush jednako je neodoljivo šarmantan kao i prije tri desetljeća.

The Legend of Heroes: Trails from Zero, Serija Trails japanskih igara jednostavna je koliko može biti. Igrate kao grupa mladih heroja u pustolovini, boreći se u naizmjeničnim borbama i usput se vozeći “toboganom” punim zapleta. Trails from Zero predstavljaju mladog policajca po imenu Lloyd Bannings i njegova tri druga u Odjelu za specijalnu podršku, skupini čudaka i neprilagođenih u policijskoj stanici Crossbelle, ogromnog grada koji podsjeća na Hong Kong. Kako se avantura nastavlja – i kako se nastavlja u Trails to Azure, nastavku koji dolazi u ožujku – Crossbell se pretvara u lik za sebe, pun šarma i ljigavosti i kriminalnog podzemlja koji se može mjeriti s bilo kojim drugim.

The Quarry: Ako ste ikada gledali horor za tinejdžere i pomislili “ja bih donosio bolje odluke od njih”, The Quarry postoji da dokaže da niste u pravu. To je kinematografska pustolovna igra u kojoj je skupina tinejdžera zarobljena u zastrašujućem ljetnom kampu i moraju dati sve od sebe kako bi preživjeli noć. Izmjenjivat ćete se između likova i donositi odluke za svakog od njih, primjerice gdje se sakriti ili ko bi trebao imati pištolj. To je savršena igra za ljude koji ne igraju puno videoigara – postoji čak i co-op način rada.

Live A Live Evo još jednog remakea Super Nintenda! Live A Live prvi je put izašao 1994., ali je objavljen samo u Japanu. Remake iz 2022, s poboljšanom grafikom i novim engleskim prijevodom, omogućuje svim van Japana da je zaigramo (legalno) prvi put – a kako je ovo čudna i fascinantna igra! Postoji sedam glavnih poglavlja, svako je postavljeno tokom određenog vremenskog razdoblja, a možete ih igrati bilo kojim redoslijedom. Jedan je obračun na Divljem zapadu u kojem morate postaviti zamke kako biste zaštitili stari grad od pljačkaške bande; drugi prikazuje robota zaglavljenog na svemirskom brodu koji je preuzeo zli AI sustav. Svi oni kulminiraju u epskoj srednjovjekovnoj fantastičnoj priči koja povezuje cijelu igru.

Chained Echoes: Ova nezavisna igra — koju je gotovo u potpunosti izradio jedan čovjek — otvoreno govori o svojim inspiracijama, koje uključuju Super Nintendo klasike poput Chrono Trigger i Final Fantasy VI. Ali također je izuzetno moderna, s pametnom mehanikom poput stalno promjenjivog “Overdrive” mjerača koji zahtijeva da pažljivo razmišljate tokom borbe. Engleski je u Chained Echoes krut i nespretan, ali sve ostalo je vrhunski, od sjajne priče do živahne glazbe.

God of War Ragnarok: Prije četiri godine ponovno pokretanje igre God of War oduševilo je obožavatelje franšize, transformirajući protagonista serije Kratosa iz zamišljenog nasilnika u stvarnu osobu s ozbiljnim problemima. Ovogodišnji God of War Ragnarok nastavio je priču, dodajući više sporednih zadataka, više borbenih opcija i naizgled beskrajnu količinu šale. To je dobra igra, a najbolje od svega: Richard Schiff, koji glumi zlog boga Odina. Njegov nastup podiže ovu igru na jedan poseban nivo.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.