viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 12.01.24 @ 22:57

Kada vaša perilica rublja uđe u ciklus centrifuge kako bi uklonila vodu iz odjeće, obično ćete čuti buku i blagu vibraciju. Ovo je normalan dio procesa pranja vaše odjeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kada perilica počne vibrirati i snažno se trese i proizvodi glasne zvukove, ovo je problem koji može oštetiti vašu perilicu ili vaše podove. Praćenje nekoliko savjeta za samodijagnozu i popravku perilice pomoći će vam da se brzo vratite pranju rublja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji način da utvrdite uzrok vibracija u vašoj perilici rublja je da počnete s jednostavnim stvarima. Kada perilica rublja vibrira, to je zato što bubanj unutra rotira teret velikom brzinom, piše Espreso. Gravitacijska sila na teret gura odjeću na vanjsku stranu bubnja, koja zatim gura perilicu rublja. Ako je najveći dio tereta na jednoj strani perilice rublja, to izbacuje perilicu iz ravnoteže tijekom ciklusa centrifuge i uzrokuje da se trese. Izbjegavajte pranje pojedinačnih predmeta ako je moguće, jer to prirodno čini opterećenje neuravnoteženim. Miješanje odjevnih predmeta različitih veličina i težina omogućava ravnomjernu raspodjelu opterećenja. Kada je opterećenje u perilici rublja izbalansirano, možda neće biti potrebe za popravcima, prenosi N1.

Da bi ciklus centrifuge tekao nesmetano bez ikakvog micanja perilice rublja, nužno je da perilica rublja stoji na ravnoj površini. Međutim, čak i ako je pod potpuno ravan, noge koje podržavaju perilicu možda neće biti tu. Na sreću, ovo je lako popraviti. Ako možete ljuljati perilicu naprijed-nazad kada je isključena, onda morate podesiti noge. Korištenje libele na vrhu perilice rublja osigurat će najtočniji test. Ako perilica rublja nije ravna, podignite jedinicu na blok i s pomoću ključa podesite noge dok ne bude savršeno ravna. Noge se podižu i spuštaju okretanjem u smjeru kazaljke na satu i suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaša perilica rublja se može tresti i vibrirati jer su amortizeri koji prigušuju energiju gramofona i ravnomjerno raspoređuju energiju po perilici slabi. Baš kao i amortizeri na automobilima, oni ne traju vječno. Ovaj popravak može zahtijevati pomoć servisera, ali ako kupite ispravan rezervni dio, možete to napraviti sami. Pronađite pristupnu ploču, koja se obično nalazi na prednjoj strani perilice rublja, ovisno o vašem modelu. Provjerite je li jedan od četiri amortizera labav na jezicima konektora ili postoji curenje ulja oko osovine amortizera. Ako se neka olabavila, ponovo je pričvrstite. Ako ima ulja oko osovine amortizera, vjerojatno je potrebno zamijeniti dio.

Oglasi
LM