viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 07.12.23 @ 13:31

Proteklih godina u BiH stvara se istinska oaza zimskog turizma. Naravno, riječ je o Jahorini koja se ugostiteljskom ponudom, skijaškim stazama i infrastrukturnim sadržajima svrstala uz bok najprestižnijim europskim ski resortima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jahorina je omiljeno zimovalište na jugoistoku Europe i nekadašnji centar Olimpijskih igara u Sarajevu koje su se održale 1984. godine. Destinacija je u posljednjih desetak godina doživjela procvat i nekretninski bum odnosno značajna ulaganja pa stoga ne čudi da je postala magnetom za poznate osobe, prvenstveno pjevače, sportaše i poduzetnike iz cijele regije. Tako se proteklih dana, uoči koncerta Petra Graše na Jahorini, proširila vijest da je splitski pjevač, baš tamo kupio luksuzni apartman u sklopu kompleksa smještenog stotinjak metara od skijaške staze i s pogledom na gustu borovu šumu na nešto više od 1500 metara nadmorske visine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grašo već godinama pokazuje poduzetničku svestranost. Iako mu je posao vezan za mikrofon i binu, već određeno vrijeme ovaj novopečeni otac promišljeno ulaže u turizam, a zbog svoje karizme nerijetko je angažiran kao zaštitna osoba određenih lifestyle brandova. Kako neslužbeno doznaje Večernji, Grašina nova vikendica nalazi se u sklopu ekskluzivnog kompleksa na Jahorini. Grašo će na Jahorini održati koncert 27. siječnja 2024. što je i potvrdio za Večernji list, a zatim se osvrnuo i na pitanje o svojoj novoj investiciji.
“Jahorinu vole svi jer je ona izvorište gostoljubivosti, pozitivne energije i dobre zabave za cijelu regiju. Zbog blizine joj gravitira dosta Dalmatinaca ali i Zagrepčana, a tamo često vidim i drage prijatelje iz Slovenije, BiH i Srbije. Ja cijeli život skijam u zapadnoj Europi i apartman na Jahorini nisam kupio samo zbog skijanja već zato što je ona jamac mira i autentične zimske idile. Osim toga Jahorina je blizu bilo da stižem iz Splita ili Zagreba. Priroda je netaknuta, infrastruktura kvalitetna tako da destinacija suštinski nudi isto što i skijališta diljem Europe samo uz više mira, a što je idealno za odmor. U konačnici i Sarajevo mi je na 20 minuta vožnje, a u tom gradu uvijek se osjećam lijepo i dobrodošlo”, kaže Grašo dodavši kako ga veseli što će mu susjed u apartmanu biti i kum Tomaž Kavčič, najcjenjeniji slovenski chef i vlasnik restorana Pri Lojzetu koji već godinama ima Michelin zvjezdicu.

“Tomaž i ja smo kumovi, a on će u sklopu kompleksa na Jahorinu svojim gastronomskim znanjem i iskustvom vođenja najzahtjevnijih kuhinja oplemeniti restoran čije otvaranje uskoro slijedi. Simbolično ćemo Tomaž i ja ujedno biti i kumovi restorana”, kaže Grašo dodajući kako ne sumnja u sposobnosti svoga kuma koji je zanat pekao kuhajući za većinu europskih predsjednika pa čak i za glumca Georgea Clooneyja.  U istom kompleksu apartmane su rezervisala mnoga poznata imena s regionalne sportske i umjetničke estrade pa se čini da će kompleks uistinu postati drugim domom za mnoga poznata lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, cijenu apartmana u ovom kompleksu nije moguće pronaći, ali javno su dostupne informacije koje sugeriraju kako se kvadrat kreće između 2700 eura (oko 5.323 KM) pa sve do 4000 eura (oko 7.886 KM).  U medijskim člancima od prije nekoliko mjeseci stoji da je riječ o dosad neviđenom kompleksu apartmana na ovim prostorima, a koji je građen po najvišim arhitektonskim, dizajnerskim i tehnološkim standardima. Važno je spomenuti da je za dizajn interijera angažiran glasoviti arhitekt iz Sarajeva Amir Vuk Zec, jedan od najboljih stručnjaka u svom području te dobitnik brojnih nagrada. 

Oglasi
LM