spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
89 %
2.1kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
21 °
Ned
20 °
Pon
19 °
Uto
17 °

Pjesma koja je zaludila svijet: In Corpore Sano (VIDEO)

- Oglasi -
- Oglasi -

Srbija je u subotu izabrala svoju pjesmu predstavnicu na nadolazećem Eurosongu koji će se održati u Torinu. Koliko je pak ta pjesma izazvala interes, tako je krenulo i pitanje: ,,Tko je Konstakta koja hipnotički mirno gleda u kameru i pjeva o kosi Meghan Markle?

Uspjela je u te tri minute uklopiti trač rubrike s kraljevskih dvora, opsesiju zdravljem (koja datira puno prije pandemije, a s njom u kombinaciji postiže buster efekt), kao i položaj glazbenika u današnjoj pandemijskoj situaciji (kod otpjeva da nema zdravstvenu iskaznicu), uz sve glazbeno je oživjela medicinski rječnik. Nadalje, tijekom besprijekornog nastupa Konstrakta sjedi i pere ruke. Ima li jače simbolike u svijetu u kojem svi ,,peru ruke od svega”, ponajviše od odgovornosti? I naravno tu je i taj prodorni ozbiljni hipnotički pogled u kameru iz kojeg kao da su isisane sve uobičajene pjevačke emocije, grimase i gestikulacije. Konstakta ima pogled liječnice koja kao da se sprema da vas upravo operira.

- Oglasi -

„In Corpore Sano“ je egzaktni primjer kako pop u današnje vrijeme treba promišljati. To nije kretensko srozavanje (stereotip kojeg poput brane od stvarnosti dižu mnogi glazbenici jer se kao ne žele ,,spuštati na taj nivo”), već pamet i originalnost prije svega, a potom i umijeće kako to uobličiti i prezentirati kao zanimljivu ideju. I što je najvažnije, nema tu kopiranja. Ima nadahnuća, i te dvije stvari ne treba miješati, jer kreću iz različitih izvorišta. Youtube trending pjesme „In Corpore Sano“ ovog vikenda (više od 4 milijuna pregleda) govori u prilog toma da i regija reagira izuzetno dobro na jedan takav naizgled anti-pop iskorak, a u biti se odvija klasični pop moment, tj. nešto postaje popularno (s razlogom).Oni koji su imali priliku slušati ovu pjesmu više puta oduševljeni su, kažu da je itekako zarazna pjesma. Poslušajte je i uvjerite se sami:

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE