viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.01.24 @ 14:23

Uskoro će maškare stići i u naš Vitez (13.02. pokladni utorak) pa ako to još niste učinili, krajnji je trenutak da odlučite u što ćete se i kako maskirati ove sezone.

Treba li uopće spominjati s koliko nestrpljenja i uzbuđenja svoje kostime i ostale fašničke rekvizite očekuju najmlađi obitelji. Djeca se pogotovo raduju maškarama u vrtiću ili školi, zato što prije  pripremite maske, i uživajte u skorim karnevalskim danima zabave i veselja.  

Oglas

Za one koji nemaju vremena osmišljavati i sami izrađivati masku, najbolje da sve potrebno za maškare potraže u trgovinama i shoping centrima u kojima su za djecu, primjerice, kostimi princeze, indijanke ili vatrogasca.

Trebat će vam svakako i razni sprejevi za kosu, boje za lice, šeširi, krinke, uvijek su dobrodošle perike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanje će vas koštati ako izaberete kakvu jednostavnu masku, šarenu periku klauna ili vještice, a mogu to biti i efektne naočale s velikim brkovima.

Popularne su venecijanske maske, oslikane živim bojama, zlatnom, žutom, crvenom, ukrašene perjem ili čipkom. Kupovne maske, posebice one skuplje, mogu biti vrlo atraktivne, no, one, originalne, koje su nastale vlastitom maštom, imaju posebnu vrijednost, a sigurno je i da u karnevalskom šarenilu neće proći nezapažene.

Indijanci, vatrogasci, kauboji, s tim kostimima ne možete pogriješiti, jer su to djeci omiljeni likovi za maskiranje. Svaka djevojčica želi barem jedanput biti princeza, a popularne su i vile, kraljice.

Likovi iz bajki, Snjeguljica i patuljci, Pepeljuga, Crvenkapica i vuk…, takve dječje kostime možete uz malo mašte osmisliti, te izraditi i kući, jer u ormaru od stare odjeće možete pronaći gotovo sve što vam treba.

Djeca vole biti i maskirana kao gusari, mušketiri, vitezovi, vojnici, roboti, svemirci,   mornari, ranjenici, popularni su i kostimi životinja, zeko, zebra, žirafa, medvjed. Supermen je također  nezaobilazan, pa Batman, nindže, Zoro. U vrijeme maškara, kada svatko može biti, bar nakratko, što poželi, ne zaboravite nabaviti dodatne rekvizite, kao što su šeširi, ukrasne trakice, perlice, plaštevi, krila, i sve ostalo što će kostimu dati dodatnu atraktivnost, tko zna, možda ponesete titulu najljepše maske karnevala.

Oglasi
LM