viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.02.24 @ 11:56

I ove godine u Novom Travniku očekuju mnoštvo sudionika i raznolikost maski na tradicijskoj pučkoj kulturno zabavnoj manifestaciji pod nazivom Pokladni karneval Mačkare 2024 u Novom Travniku.

Organizator, HKD Napredak podružnica Novi Travnik osigurao je nastup petnaestak maskiranih i razdraganih skupina, od polaznika dječjih vrtića, osnovnih škola, folklornih skupina do drugih plesno umjetničkih skupina.  Oni će svoju maštovitost pokazati građanima na ulicama Novog Travnika i na trgu ispred Gradske sportske dvorane.

OGLAS

Sve će svojim nastupom obogatiti Limena glazba Lašva iz Nove Bile koja je također redoviti sudionik novotravničkog karnevala. Karnevalska povorka krenut će ulicama Novog Travnika u utorak, 13. veljače 2024. u 16 sati i 6 minuta.  Osim što će skupine nastojati svojim nastupima osvojiti naklonost posjetitelja, istodobno će se natjecati za nagradu koju je organizator osigurao za najbolju masku.

OGLAS

Kao i uvijek očekuje se da će kralj i kraljica karnevala milom ili silom dobiti ključeve grada i upravljati novom republikom makar dvadeset i četiri sata. Za sve nedaće, temeljem prikupljenih dokaza tijekom godine, sročena je optužnica za optuženika Krnju. Ista će biti objelodanjena, a predviđena kazna primijenjena na licu mjesta.

OGLAS
Oglasi
LM