viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.03.24 @ 08:29

Neugodan miris prilikom dinstanja luka se lako proširi stanom zbog čega je ponekad nužno otvoriti prozor kako bi dobili na svježini prostorije, a svjetski kuhari otkrili su da postoji način kako spriječiti neugodan miris i pritom dobiti na svježini istog, piše NajŽena.

Tajna leži u sodi bikarboni i šećeru koji se stavljaju u nasjeckani luku prilikom dinstanja.

OGLAS

Ovakav način pripreme čini luk sočnijim i ukusnijim te također sprječava širenje neugodnog mirisa luka po kući za koji je glavni krivac sumpor koji se oslobađa iz luka tijekom toplinske obrade.

OGLAS

Osim toga, soda bikarbona luku daje potrebnu gustoću koju bi dobili pripremom zaprške pa vam samim time zaprška nije ni potrebna.

OGLAS

Kako se riješiti mirisa luka na rukama?

Nakon što se saznali kako se riješiti neugodnog mirisa luka iz vašeg doma, važno je napomenuti da postoji i jednostavan način kako se riješiti neugodnog mirisa luka s vaših ruku.

Jedna od korisnika društvene mreže TikTok je objavila video u kojem je pokazala da je važno oprati ruke s dvije ili tri žlice octa te nakon toga s običnim sapunom za ruke. Ovakvim postupkom će vaše ruke u kratkom vremenu postati čiste i mirišljave.

Oglasi
LM