spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slabi snijeg
0.5 ° C
0.5 °
0.5 °
89 %
2.3kmh
100 %
Pet
-0 °
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
4 °
Uto
2 °

Pozvani ste u goste? Pazite kako se ponašate i ne činite ove greške u tuđem domu

- Oglasi -

Za neke ljude, putovanje na odmor uključuje više od odlaska u zračnu luku kako bi stigli na odredište. Odmor često može značiti noćenje kod obitelji ili prijatelja. Bilo da je to način da uštedite novac ili da provedete više vremena s voljenima – ili kombinaciju to dvoje – važno je imati na umu da ste gost u nečijem domu. Kad vas domaćini pozovu da ostanete kod njih, najmanje što možete učiniti je ne ponašati se nepristojno ili im otežavati stvari. Evo nekoliko primjera pogrešaka i ponašanja koje treba izbjegavati kada ostajete u nečijem domu preko noći, piše Lifehacker.

1. Dolazite nenajavljeni

Ovo bi trebalo biti samo po sebi razumljivo – i odnosi se na bilo koju vrstu posjeta nečijem domu, u bilo koje doba dana – ali nemojte se pojaviti na nečijim vratima nenajavljeni i/ili pretpostaviti da možete ostati s njima bez prethodnog pitanja. Postoji mnogo razloga da to ne učinite iz poštovanja prema svom (potencijalnom) domaćinu, ali ako to nije dovoljna motivacija, razmislite o mogućnosti da oni možda nisu kod kuće ili su napravili druge planove i možda vas neće moći smjestiti.

2. Mislite da je u redu povesti svoje kućne ljubimce

Čak i ako vas netko pozove da ostanete u njegovom domu, nemojte pretpostavljati da se poziv automatski odnosi i na vaše kućne ljubimce. Ako ste planirali ili ste se nadali povesti krznatog prijatelja sa sobom, prvo pitajte svog domaćina i nemojte uzvraćati ako vam kaže ne.

3. Nepristojni ste prema domaćinu ili drugim gostima

Opet, nema smisla, ali budite pristojni i ljubazni prema svom(im) domaćinu(ima), njihovoj obitelji i svim drugim ljudima koji možda odsjedaju kod njih (čak i ako vam se ne sviđaju). To je doista najmanje što možete učiniti.

4. Ignorirate pravila domaćina

Je li vas domaćin zamolio da ostavite cipele pred vratima i nosite papuče unutra? Ili su možda tražili da smanjite buku nakon 21 sat? Osim ako nemate čvrstu ispriku — o kojoj biste trebali razgovarati sa svojim domaćinom — morate se pridržavati njihovog kućnog reda. Ako nisu spomenuli pravila kad ste prvi put stigli, sami pokrenite taj razgovor.

5. Ponašate se kao da ste u hotelu

Ovo doduše spada u kategoriju nepristojnosti, ali zaslužuje poseban odjeljak jer je, nažalost, prilično uobičajeno. Kada ste gost koji prespava u domu prijatelja ili rođaka, ne možete očekivati ​​uslugu ili pogodnosti hotela. Domaćin vam čini uslugu dopuštajući vam da besplatno boravite u njegovom domu, stoga nemojte očekivati ​​— niti se ponašati kao da na to imate pravo — da će vam netko namjestiti krevet ili pospremiti za vama, pripremiti obroke za vas ili imati vođenje mjesta. Također, to nije odmaralište Catskills iz Prljavog plesa: Vaš domaćin nije dužan stalno vas zabavljati ili slagati raspored aktivnosti.

6. Kritizirate i vrijeđate domaćina i njegov dom

Ne sviđa vam se interijer vašeg domaćina? Jeste li ustanovili da je madrac u gostinjskoj sobi premekan ili nedovoljno mekan? Mislite da bi kupaonski toaletni pribor mogao biti bolje organiziran? Imate pravo na svoje mišljenje, ali u ovoj situaciji zadržite ga za sebe.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.