Zrak u vitezu
OGLAS
//
U slast
Vrijeme objave: 20.04.24 @ 08:51
OGLAS

Pasta alla Sorrentina talijanski je klasik koji dolazi iz regije Sorrento na jugu Čizme i odličan dokaz da vam za slasno jelo ne treba puno sastojaka – pod uvjetom da birate kvalitetne namirnice.

OGLAS

Na popisu za kupnju trebat će vam tjestenina, pire od rajčice, svježi bosiljak, te sirevi: Parmigiano Reggiano i mozzarella, piše Punkufer.

Recept za pastu alla Sorrentina:

OGLAS
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 600 grama passate
  • 1 žličica šećera
  • 10 svježih listova bosiljka
  • 350 g tjestenine (fusilli, penne, rigatoni…)
  • 200 g mozzarelle
  • 70 g Parmigiana Reggiana – ili parmezana sol, papar

Priprema: Ogulite češanj češnjaka i oštrim nožem ga zarežite. U velikoj tavi ili loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte češnjak i pržite ga 1-2 minute na srednje jakoj vatri. Dodajte passatu, sol, šećer, papar i listiće svježeg bosiljka. Dobro promiješajte i pustite da lagano kuha. Pokrijte posudu, smanjite vatru i kuhajte 25-30 minuta. Promiješajte svakih nekoliko minuta. Prema potrebi dodajte i malo vode. Skuhajte tjesteninu tako da bude al dente i ocijedite je. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Mozzarellu narežite na manje komade, a Parmigiano Reggiano naribajte. Prelijte umak preko kuhane tjestenine. Češanj češnjaka izvadite. U posudu za pečenje dodajte polovicu tjestenine pa rasporedite polovicu količine mozzarelle i pospite polovicom Parmigiana Reggiana. Na sir dodajte drugu polovicu tjestenine. Dodajte preostali sir pa pecite 10 minuta dok se sir ne otopi. Prema želji pospite s još svježih listova bosiljka i poslužite vruće.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM