OGLAS
Vrijeme objave: 17.12.23 @ 12:55
OGLAS

Baterije na današnjim pametnim telefonima pod velikim su opterećenjem. Uz to što moraju napajati cijeli niz senzora koji prate šta se s telefonom i njegovim vlasnikom događa, na ruku im ne idu ni sve veći ekrani .No, postoji cijeli niz stvari koje korisnici rade, a koje dodatno štete baterijama pametnih telefona.

OGLAS

Iz Googlea su napravili analizu šta korisnici Androida rade pogrešno i pronašli ti kritične greške zbog kojih se baterije prazne višom stopom nego što bi trebale. Zato, ako imate Android pametni telefon i borite se s kratkotrajnom baterijom, provjerite da za to – niste sami krivi. Svaka verzija operativnog sistema Android dolazi s cijelim nizom novih postavki koje mogu povećati ili pak smanjiti potrošnju baterije. No, većina se korisnika ne zabrinjava baš time i od uređaja koji koriste svakodnevno traže najbolje performanse. Kako to utječe na bateriju, najčešće ne obraćaju pažnju. No, iz Googlea upozoravaju kako je dovoljno promijeniti tek nekoliko postavki pa da baterija traje duže. Naprimjer, smanjite osvjetljenje ekrana i zvuk samog telefona ili pak isključite Bluetooth i Wi-Fi kad ih ne koristite. Ove male promjene dugoročno mogu imati velik utjecaj.

Da, činjenica da većina proizvođača pametnih telefona više ne isporučuje punjače uz same telefone, može biti problematična, no nemojte posegnuti za najjeftinijom alternativom. Radije uložite koju marku više i kupite originalni punjač. Uz to što ćete vjerojatno spriječiti kratki spoj i pregaranje uređaja, moći ćete iskoristiti opcije poput brzog punjenja i sačuvati kapacitet baterije. Iako biste mogli pomisliti svašta, Google pod štetnim aktivnostima misli na sve one aktivnosti koje stvaraju velik pritisak na bateriju. To su, među ostalima, stalno uključena lokacija, uključivanje dijeljenja mreže, dugotrajno igranje mobilnih igara ili gledanje videosadržaja. Tu treba dodati i izbjegavanje velikih temperaturnih ekstrema (vrućine i hladnoće) jer oni također djeluju na zdravlje baterije. Ovi savjeti vam možda neće trebati dok je vaš uređaj nov i radi savršeno. No, nije ih naodmet prakticirati od samog početka kako biste osigurali da vam baterija traje što duže i bude što zdravija.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM