viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.06.23 @ 11:13
OGLAS

Neće biti lako, jer dani su sve topliji, a izuzetno je važno u ovakvim okolnostima paziti na zdravlje – nemojte misliti da se tragedije događaju samo drugima, budite oprezni i ne precjenjujte svoje tijelo.

Sjesti u pakleno vruć automobil, ne samo da je vrlo neugodno, već može biti i opasno. Imali klima uređaj ili ne, ovaj trik pomoći će vam da automobil koji je stajao na suncu rashladite za manje od jedne minute, piše 24sata.hr. Sve što trebate napraviti je: Spustiti prozor na suvozačevoj strani i zatvoriti vrata pa vozačeva vrata otvarati i zatvarati kao u ovom videu:

OGLAS

Dodatni savjeti:

OGLAS
  • Dobro je na sjedala, posebno ako su kožna, staviti nekakav pamučni materijal (staru majicu, plahtu…) – tako će biti lakše sjesti na njih jer neće biti toliko vruća. 
  • Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj, najvažniji dio (gdje su vam dlanovi) biti hladan. 
  • Uz to, prije napuštanja automobila na mjenjač stavite nekakvu navlaku, može i stara čarapa, pa niti on neće biti toliko vruć kad ponovno sjedne za volan.
  • Prilikom parkiranja je dobra ideja ostaviti mrvicu otvorene prozore kako bi zrak stalno cirkulirao. 
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM