OGLAS
Vrijeme objave: 13.07.22 @ 15:14
OGLAS

TikTok je u veljači ove godine priopćio da radi na novim načinima kako bi na osnovu starosne dobi korisnika ograničio određene tipove sadržaja te na taj način unaprijedio sigurnost tinejdžera, a sada je poznato više informacija o sustavu ratinga. Radi se o sustavu pod nazivom Content Levels, koji će biti implementiran u narednih nekoliko tjedana. Kompanija je usporedila svoj pristup sa sustavima ratinga koji se koriste u filmskoj i gaming industriji, a namijenjen je da filtrira klipove s temama namijenjenim “zrelijim korisnicima”, odnosno da ih ukloni iz feeda tinejdžera. Sustav će se koristiti za klipove koji inače ne bi kršili pravila Tik-Toka, ali bi mogli biti neprikladni za mlađe korisnike aplikacije, prenosi Klix.

OGLAS

Zahvaljujući ovoj promjeni, kada tinejdžeri starosne dobi između 13 i 17 godina naiđu na video koji sadrži “zrele ili kompleksne” teme, umjesto njega će vidjeti upozorenje da je video dobno ograničen. ,,Kada otkrijemo da video sadrži zrele i kompleksne teme, npr. scene koje bi mogle biti previše strašne ili intenzivne za mlađu publiku, tom videu će se dodijeliti određeni rating kako bi se spriječilo da ga vide osobe mlađe od 18 godina”, navodi se u objašnjenju iz TikToka. Kompanija nije otkrila detalje o tome kako će odrediti rating i koje će kriterije koristiti za kvalifikaciju svojih klipova. TikTok je napomenuo da je funkcija još uvijek u ranoj verziji te da je u planu dodavanje novih mogućnosti u narednom periodu. Rukovoditelji kompanije su ranije kazali da žele omogućiti korisnicima da biraju vrstu sadržaja koja im odgovara. U međuvremenu aplikacija dodaje novi način filtriranja neželjenih tema sa njihove For You stranice. Nadogradnja se očekuje u narednim tjednima, a omogućit će korisnicima da blokiraju određene ključne riječi ili hashtagove vezane za sadržaj koji u budućnosti ne žele gledati.

TikTok je ponudio nadogradnju zaduženu za izbjegavanje potencijalno problematičnih “ponavljajućih obrazaca” u ForYou preporukama. Već se testiraju načini za spriječavanje preopterećavanja ljudi s puno sadržaja o temama koje mogu biti potencijalno zabrinjavajuće, poput mentalnog zdravlja ili poremećaja ishrane. Testiranja su navodno bila uspješna pa korisnici u SAD-u će rjeđe vidjeti više klipova o ovim temama odjednom. Također, TikTok sada radi na tome da ova funkcija bude dostupna korisnicima u više zemalja.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM