viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 29.11.23 @ 13:56

Bonnie Dilber, influencerica za zapošljavanje, stekla je veliki broj pratitelja na TikToku zahvaljujući svojim korisnim savjetima, međutim, njezin najpopularniji video ne govori o pravilnom formatiranju biografije, već se fokusira na tri stvari o kojima bi svi trebali “prilagoditi istinu” tijekom svakog intervjua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negativni odnosi s kolegama
Bonnie ističe: “Ako napuštate posao zbog nesuglasica s nadređenima ili kolegama, preporučuje se da o tome lagano prešutite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto da iznesete negativnosti, izjavite nešto poput: ‘Sve ide dobro, ali želim se suočiti s većim izazovima.’”

Pravi razlog želje za poslom
Lovac na glave prepoznaje da “svi ljudi traže posao zbog novca i beneficija”, ali savjetuje da to ne otkrivate budućem poslodavcu. Umjesto toga, preporučuje isticanje strasti prema misiji tvrtke i uklopljenosti u njenu kulturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planovi za budućnost
Kada je riječ o dugoročnim planovima, Bonnie potiče na optimizam. Bez obzira na stvarne namjere, sugerira da se iznese predstava kako će se dugoročno angažirati u tvtki, čak i ako su stvarni planovi drugačiji.

Bonnie naglašava da su poslodavci svjesni takvih taktika te da je ključno izdvajati se iz mase i pokazati da možete ponuditi nešto više od osnovnog. Njezini savjeti su podijelili mišljenja gledatelja, a neki smatraju da takve taktike demoraliziraju, dok drugi izražavaju frustraciju zbog korporativnih igara.

Oglasi
LM