viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.04.24 @ 08:49
OGLAS

Kao što smo vas ranije izvijestili, početkom tjedna učenici Srednje škola Vitez Marija Babić (II.3) i Petar Buzuk (I.3), u pratnji profesora kuharstva Igora Božića, su otputovali u Crnu Goru kako bi sudjelovali na Međunarodnom natjecanju u kuhanju koje organizira Udruženje šefova kuhara Crne Gore.

Jučer su iz Budve stigle divne vijesti. Naime, vrijedna kulinarska ekipa iz Viteza, koja je predstavljala Srednju školu “Vitez”, osvojila je u timskoj kategoriji srebrnu medalju, dok je u individualnoj kategoriji (pasta) Petar Buzuk osvojio brončanu medalju.

OGLAS

“Ponosni smo na naše vrijedne učenike koji su u izuzetno jakoj konkurenciji pokazali prije svega svoja stečena znanja i vještine iz kulinarstva, lijepo predstavili sebe, a potom i svoju školu i grad. Na natjecanju su sudjelovali učenici, ali i dosta stariji natjecatelji, studenti visokih škola za hotelijerstvo i restoraterstvo iz Srbije, Slovenije, Italije, Rusije, Hrvatske, Rumunjske i Crne Gore. Svi članovi žirija su certificirani WACS (World Asociation of Chefs Socient) suci. Upućujemo iskrene čestitke Mariji i Petru te profesoru Božiću. Ponosni smo na njihov, a samim time i naš uspjeh. Bravo”, navode iz Škole.

OGLAS

Natjecanje se sastojalo od pripreme toplog predjela, glavnog jela i deserta. Toplo predjelo – 3 COLORI RAVIOLI punjeni su domaćom skutom, koprivom i blitvom, a servirani na podlozi umaka od rajčice, gelom od rukole i pestom od batata.

OGLAS

Glavno jelo – BARDIRANA PILETINA bila punjena je farsom na kremi od batata sa rolnicom od kelja, auštehovanom tikvicom punjenom pečenom paprikom i gratiniranom sa gorgonzolom. Desert – 4 SEASON sadržavao je poširanu bananu u umaku od limuna, rimski kolačić, tart od jabuke u karamelu, mus od bijele čokolade serviran na podlozi francuskih mrvica i posut svježim cvjetnim prahom.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM