viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.04.24 @ 22:03
OGLAS

Učenici Srednje škole Vitez Marija Babić II.3 i Petar Buzuk I.3 ove će godine sudjelovati na natjecanju u kuhanju, koje će se održati od 14. do 19. travnja 2024. godine, u Crnoj Gori, točnije Budvi.

Riječ je o Međunarodnom juniorskom timskom natjecanju u kuhanju koje organizira Udruženje šefova kuhara Crne Gore.

OGLAS

Zadatak je za 120 minuta pripremiti jelo, tj. sve slijedove. Nakon 60 minuta izbaciti toplo predjelo, nakon 80 minuta glavno jelo, a nakon 100 minuta desert te počistiti kuhinju do kraja isteka vremena. Potrebno je pripremiti dva ista primjerka jela, jedan primjerak ide za izložbeni stol, a drugi za žiri koji je izoliran od natjecatelja. Uz jela je potrebno priložiti naziv jela, imena natjecatelja, škole i normative, ističu iz Srednje škole Vitez.

OGLAS

Školski predstavnici Marija i Petar, pod mentorstvom profesora kuharstva Igora Božića, vrše posljednje pripreme pred natjecanje. Rade se završne tehničke pripreme, normativi i procesi prigotovljavanja, vježba se slaganje jela, ukomponiranje svih segmenata u jednu cijelinu, ponavljaju se pravila struke, pravila mise en place, brzina, točnost, a iz namirnica se izvlače maksimalni okusi.

OGLAS

,,Našim učenicima i profesoru želimo sretan odlazak na ovo prestižno natjecanje gdje će ukrstiti svoje kuhače s natjecateljima iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Rusije, Crne Gore, Ukrajine, Srbije, Rumunjske i dr. Nadamo se da ćete na ovome putovanju i kroz natjecateljsko iskustvo steći nova znanja iz oblasti kuharstva, dostojno predstaviti sebe, ali i svoju školu, a potom se i lijepo zabaviti, upoznati svoje vršnjake iz drugih zemalja i sklopiti nova prijateljstva”, poručeno je iz Srednje škole Vitez.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM