viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 20.06.23 @ 20:28

WhatsApp je počeo s testiranjem nove opcije koja će korisnicima omogućiti još jedan način komunikacije. Riječ je o opciji slanja videoporuka kakva već postoji na nekim konkurentskim društvenim mrežama i komunikacijskim platformama poput Snapchata i Telegrama.

Korisnici WhatsAppa već sada mogu slati videozapise, no snimanje i slanje videa s novom će se opcijom dodatno pojednostaviti i to putem opcije mikrofona koja se nalazi pored kućice za upisivanje teksta.

Trenutno se ta tipka koristi za slanje glasovnih poruka i potrebno ju je dotaknuti i držati za snimanje glasovne poruke, a poruka se šalje kada se prst podigne s ekrana.

U budućnosti dodirom na ikonu mikrofona pojavit će se i nova ikona videokamere. Kada se ona dodirne i drži kamera će početi sa snimanjem, a kada se otpusti video će biti poslan primatelju, odnosno primateljima.

Maksimalna dužina poruke iznosi 60 sekundi. Za slanje glasovnih poruka, dovoljno je ponovno jednom dodirnuti ikonu videokamere i ponovno će se pojaviti mikrofon.

Kao i ostale poruke koje se šalju putem WhatsAppa, i nova opcija slanja videoporuka također podržava end-to-end enkripciju tako da će sadržaj snimljenih videa moći vidjeti samo pošiljatelji i primatelji poruke. Također, ove videozapise primatelji neće moći prosljeđivati drugim korisnicima platforme.

Kako prenose na stranici WABetaInfo, Meta trenutno razvija i testira ovu opciju na testnim verzijama aplikacija za Androide i iPhone te bi ona kroz neko vrijeme trebala biti dostupna svim korisnicima ove komunikacijske platforme, piše Android Police.

Oglasi
LM