viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.03.24 @ 14:27

Kate Surfs, poznata mama i blogerica, nedavno je podijelila svoje mudrosti o ponašanju djece, ističući važnost stvaranja sigurnog prostora za njihovo izražavanje emocija. U svojim savjetima naglasila je kako su djeca s mamama ponekad najzahtjevnija jer se osjećaju slobodno biti svoji i izražavati svoje emocije.

Jedan od ključnih savjeta koje Kate dijeli je važnost osiguravanja mira i emocionalne kontrole u sebi kao roditelju. Navodeći istraživanja koja pokazuju da djeca čije su mame emocionalno stabilne obično pokazuju bolje ponašanje, Kate potiče roditelje da učine isto. Osim toga, Kate ističe važnost davanja djetetu osjećaja kontrole. Objasnila je da mnogi tantrumi djece proizlaze iz gubitka osjećaja kontrole, te potiče roditelje da uključe djecu u odabir i odluke kad god je to moguće, primjerice prilikom kupovine ili planiranja aktivnosti.

OGLAS

Preporučuje tehnike kao što su brojanje do deset i duboko disanje kako bi se roditelji smirili prije nego što reagiraju na djetetove emocije.

OGLAS

Kada se suočite s djetetovim tantrumima, Kate preporučuje mirno ostati i pažnju djeteta preusmjeriti na nešto drugo. Ističe važnost zadržavanja smirenosti jer vikanjem ili nervozom roditelji često postižu suprotno od željenog, piše RoditeljiStory.

OGLAS

Na kraju, Kate potiče roditelje da imaju realna očekivanja od svoje djece te da se educiraju o djetetovoj psihologiji kako bi bolje razumjeli njihove potrebe i reakcije. Poziva ih da čitaju kvalitetne knjige i informiraju se kako bi lakše nosili s izazovima roditeljstva.

Oglasi
LM