viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.03.24 @ 07:05

Osmog ožujka obilježava se Međunarodni dan žena.

Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, te ukazuje na aktualne probleme iz domene ženskih prava.

Oglas

Osim aktivnosti koje se kroz povijest ponavljaju, još se jedan simbol s godinama prometnuo u značajnu karakteristiku za taj dan – cvijeće. Crveni karanfil jedan je od simbola Dana žena i na taj dan poklanja se ženama. Simbolizira i borbu za radnička prava, a nosi i mnogo simbolike kao što su poštovanje, divljenje i zahvalnost čime itekako želimo obasuti sve naše žene. Pokloniti ženi cvijet oduvijek je bio simbol poštovanja, znak zahvalnosti i pažljivosti, a pokloniti joj crveni karanfil na Dan žena simbolizira odavanje počasti na nekom većem nivou. Simbolizira priznanje, jednakost, ravnopravnost. Sve ono što uključuje jednakost među spolom.

Osim karanfila, ovih ćemo dana vidjeti i jedno drugo cvijeće u glavnoj ulozi. Žute mimoze. Njih su popularizirale talijanske feministice četrdesetih godina prošlog stoljeća. Mimoze su simbol snage, ali i nježnosti i osjetljivosti. Nije trebalo dugo da darivanje cvijeća postane tradicija pa danas tako muškarci i žene diljem svijeta svojim najdražim ženama na ovaj način odaju poštovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana će biti posebno važno ukazivati na aktualne probleme u društvu. Pozivati na jednakost i rješavanje problema kojih itekako u modernom društvu koje zaziva jednakost nažalost itekako ima. Budite podrška svojim ženama u borbi koja nikada nije bila potrebnija, ali budite im podrška i oslonac u svakodnevnom životu.

Oglasi
LM