viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.03.24 @ 09:04

Nermina Krvić jučer je obilježila točno 40 godina od njenog prvog uključenja na dijalizu. To je jedan cijeli radni vijek i više od dvije trećine njenog života koji je nije baš mazio.

Već kao dijete, nakon što su joj otkazali bubrezi, krenula je sa beskonačnim liječenjem, teškom i
mukotrpnom dijalizom. Na listi čekanja za transplantaciju je decenijama, ali ova država nikada nije uspjela da sustavno riješi transplantacijski proces kako bi ona ali i drugi pacijenti jednoga dana dobili „najvažniji poziv u životu“ a to je poziv na transplantaciju.

OGLAS

Pored toga što je njen život zadnjih 40 godina težak, nekvalitetan, zapravo je to konstantno mučenje i preživljavanje, moramo se osvrnuti i na financijski aspekt, jer je dijaliza jako skup način liječenja
za razliku od transplantacije, stoji u priopćenju Udruge dijaliziranih i transplantiranih..

OGLAS

Naime, Nermina Krivić, ni kriva ni dužna, za 40 godina dijalize, ovu državu je koštala više od milijun
i pol KM. Prije nekoliko godina dijagnosticiran joj je i rak dojke. Ona se beskompromisno uhvatila u koštac i sa ovom bolešću te nevjerojatnom snagom, željom za životom, disciplinom i borbom uspjela se riješiti ove opake bolesti.

OGLAS

Sve te teške decenije Nermininog života(renja) preživljavanja na dijalizi, imala je više nego odličnu
podršku od medicinskog osoblja na dijalizi koji joj je danas priredio pravo malo iznenađenje za njenih
40 godina dijalize. Mi kao Udruženje smo sretni što u svojim redovima imamo Nerku. Tijekom svih godina dijalize bila je aktivna u Udruženju HBBUSK i udruženju žena oboljelih od karcinoma dojka, a trenutno je član UO UDiTB F BiH gdje daje svoj ogroman doprinos u radu, a sve na dobrobit pacijenata na dijalizi.
Mi joj želimo da njenoj agoniji napokon dođe kraj i da napokon dobije najvažniji poziv u životu te da
se čim prije transplantira i tako dobije novu šansu za puno bolji i ljepši život, jer ona je to zaslužila, navode u priopćenju.

Oglasi
LM