viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.04.24 @ 19:51
OGLAS

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja (ZZOR) Federacije BiH stiglo je novo priopćenje u vezi s nedostatkom citostatika.

Kako kažu, Zavod nabavlja i isporučuje 187 različitih lijekova prema zdravstvenim ustanovama, a prema odluci o listi lijekova fonda solidarnosti Federacije BiH kojima se trenutno liječi više od 14.200 pacijenata, što je povećanje od oko 30 posto u odnosu na proteklu godinu.

OGLAS

– Što se tiče nestašice nekoliko citostatika, prema obavještenju sa stranice Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, u privremenom/trajnom prekidu prometa su dva lijeka, ali istovremeno ti lijekovi nisu prijavljeni kao deficitarni u zdravstvenim ustanovama – naveli su iz ZZOR-a.

OGLAS

Kada su u pitanju deficitarni lijekovi, navode da je u proteklim danima izvršena isporuka za Onco BCG injekcije, a Paklitaksel infuzije će biti jednim dijelom isporučene do petka. – Lijek Irinotekan injekcije će biti isporučen, jedan dio, do petka, 12. travnja, a ostatak do kraja mjeseca. Dio isporuke Metotreksat injekcija će biti najkasnije do utorka, 16. travnja te će se i ostatak isporuke nastaviti kontinuirano. Za lijek Pemetreksed injekcije je najavljena defektura u proizvodnji do sredine travnja – istaknuli su iz ZZOR-a.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM