viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.03.24 @ 09:08

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika ŽSb u dogovoru s rukovodstvom katoličkog školskog centra u Travniku jučer je obilježila Svjetski dan bubrega.

U nazočnosti više od 40 učenika prvih i drugih razreda ove srednje škole te njihovih profesorica govorili su o bubrezima općenito, a posebno o prevenciji bubrežne bolesti. Prije predavanja kroz prezentaciju, učenicima su prikazali kratki animirani film koji govori o bubrezima njihovoj funkciji i značaju.

OGLAS

Slična tema je bila i same prezentacije uz posebna naglasak na uzročnike ove teške i podmukle bolesti te osam zlatnih pravila koje bi trebali primijeniti u životu kako ne bi došli u situaciju da im se dogodi kronična bubrežna bolest. Poseban dio edukacije bio je kviz znanja koji je sadržavao 10 pitanja vezan na oblik bubrega njihovu funkciju i način liječenja.

OGLAS

Nakon urađenog kviza, najbolje učenike su nagradili prigodnim darovima, a svi učenici su dobili po bocu vode i jabuku kao znak zdravog načina života, te promidžbene materijale i bedževe.

OGLAS

Ovom prigodom izražavamo veliku zahvalnost upravi KŠC Travnik što su nam omogućili da kroz razgovor, animaciju, prezentaciju i kviz na neki način osvijestimo mlade ljude o značaju i važnosti bubrega kao organa. Nadamo se da će naše predavanje doprinijeti da se ovi mladi ljudi odluče za bavljenje sportom, pravilnom prehranom te općenito za zdrav način života kao i pravovremenom kontrolom što je jako važno kada je u pitanju prevencija kronične bubrežne bolesti. Obilježavanje svjetskog dana bubrega se i dalje nastavlja kroz naše aktivnosti koje slijede, navode organizatori.

Oglasi
LM