viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.03.24 @ 11:54

Izaslanstvo Središnje uprave HKD Napredak kojeg su činili predsjednik dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednik Miroslav Landeka i član Središnje uprave dr. sc. Anto Ivić sastalo se s čelnicima Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH (HAZU BiH), predsjednikom akademikom Mladenom Bevandom i predsjednikom Skupštine akademikom Josipom Muselimovićem.

Tema sastanka bio je znanstveni skup pod nazivom “Posljedice nestanka Bosanskog kraljevstva” koji će se u sklopu obilježavanja 600 godina od rođenja bosanske kraljice Katarine Kosača, u organizaciji HKD Napredak – Instituta za tradiciju i kulturu Hrvata u BiH i suorganizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Instituta za istraživanje migracija iz Zagreba, održati u Mostaru 24. i 25. listopada 2024. godine.

OGLAS

Izaslanstvo HKD Napredak upoznalo je čelništvo HAZU BiH o aktivnostima i pripremama ovog simpozija s međunarodnim sudjelovanjem.

OGLAS

Čelnici HAZU BiH naglasili su važnost spomenutog simpozija i obećali aktivno sudjelovanje članova Akademije te prihvatili da HAZU BiH bude pokrovitelj ovog znanstvenog skupa.

OGLAS

Podsjetimo, Sedišnja uprava HKD Napredak je na svojoj II. sjednici održanoj u Sarajevu u subotu 2. prosinca 2023. godine, na prijedlog Povjerenstva za izdavaštvo, kulturu i medije, 2024. godinu proglasila Godinom posvećenoj kraljici Katarini Kosači Kotromanić kojom će se na razini Središnjice i podružnice te udruge koje djeluju diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske i šire obilježiti 600 godina od rođenja kraljice Katarine (1424.-1478.).

Provedba podrazumijeva definiranje organizacije i ciljeva na razini Središnjice i podružnica/udruga Napretka./

Oglasi
LM