viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 12.07.23 @ 18:33

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Jasna Duraković i načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo potpisali su danas ugovor kojim će Vlada Federacije BiH s dva milijuna KM pomoći izgradnju srednjoškolskog centra u Novom Travniku.

Izgradnja centra počela je 2014. godine, a sredstvima Vlade FBiH uskoro će započeti radovi na unutarnjem uređenju objekta.

,,Ovo je kapitalni projekt o kojem je bilo riječi i u ranijim razdobljima, međutim, dolaskom nove Vlade FBiH danas potpisano je usvojeno amandmanski gdje je obvezano Federalno ministarstvo da pomogne i bude podrška u izgradnji centra. Želja nam je da se centar kapacira i da dobru suradnju nastavimo i u budućim godinama”, kazala je Duraković.

Potpisivanju je nazočio i ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB Bojan Domić koji je kazao da je ovo značajno ulaganje u odgojno-obrazovni sustav županije.

,,Prvi put je ovo da je Federacija ulagala u ovaj objekt i to će nama značajno pomoći da se ova priča, koja traje dulje od deset godina, privede kraju. Ovo su zaista značajna sredstva, a svi zajedno ćemo se potruditi da iznađemo još sredstava. Jako lijepa priča koja će unaprijedit čitav naš odgojno-obrazovni sustav”, rekao je Domić.

Po završetku izgradnje u centru će biti smještene tri škole – Srednja Škola Novi Travnik, te osnovna i srednja glazbena škola, a sama općina izgradnjom će, kaže načelnik, dobiti puno više.

,,Novi Travnik dobiva puno s realizacijom ovog projekta. Dobivamo to da škole više nisu podstanari i u najmu, dobivamo dodatne prostore za naš gradski vrtić i naše nevladine organizacije, dakle puno više nego je to golim okom vidljivo. Nama predstoji još puno aktivnosti da završimo izgradnju, a u planu je i izgradnja koncertne dvorane u budućnosti jer je to potreba građana Novog Travnika, kao i svih onih čija djeca pohađaju novotravničke glazbene škole koje imaju svoju tradiciju i na širem prostoru, ne samo Središnje Bosne”, rekao je Dujo, piše rtv-hb.com.

U proteklim godinama u izgradnji centra sudjelovali su Republika Hrvatska sa oko milijun KM, te resorno županijsko ministarstvo i općina Novi Travnik. Ukoliko nadležni nastave ovim tempom uspješne realizacije projekata te iznađu nedostajuća sredstva, prvi učenici u školske klupe u novom srednjoškolskom centru mogli bi početkom 2024./2025. školske godine.

Oglasi
LM