viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.04.23 @ 14:46
OGLAS

Premijer Vlade Županije Središnja Bosna Tahir Lendo potpisao je nove kolektivne ugovore sa sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja s područja te županije.

Novi kolektivni ugovor donosi niz poboljšanja kad su u pitanju radnička prava, a potpisan je nakon godinu dana pregovaranja.

OGLAS

– Potpisivanjem ugovora Pravilnik o vrednovanju i napredovanju će se potpuno implementirati, prosvjetari će imati mogućnost dobiti status i zvanje mentora i savjetnika, koji nose i veći platni koeficijent – kazala je predsjednica Nezavisnog sindikata djelatnika srednjih škola ŽSB Nada Jukić.

OGLAS

Dosad ostvarena prava, po riječima predsjednika Neovisnog samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ŽSB Muhameda Pajića, u potpunosti će biti zadržana.

OGLAS

– Zadržali smo sva prethodna prava, a određena prava smo podigli na višu razinu. Također, određena prava iz radno-pravnog statusa su poboljšana. Našli smo način i da zadržimo ljude bez dijela norme kroz tehnološki višak i mogu reći da smo zadovoljni – dodao je Pajić.

Premijer Lendo istaknuo je kako će primjena novih kolektivnih ugovora na godišnjoj razini koštati KSB oko milijun maraka.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM