viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.03.23 @ 17:50
OGLAS

Odgoj mladih za održivi razvoj je bio naslov modula Velike škole mira u sklopu kojeg su članovi/članice Mirovne sekcije Osnovne škole Dubravica u svibnju prošle godine u školskom dvorištu zasadili tri stabla.

Sadnice crvenog javora (Acer platanoides ‘Crimson Sentry’) i ginka ((Ginkgo biloba) darovao im je sugrađanin Ivica Šantić želeći čak iz daleke Irske podržati školske napore za uljepšavanje okoliša u lokalnoj zajednici, a Boris i Danijela Livančić, vlasnici poduzeća P.P. Eco IRIS iz Viteza su se pridružili darovanjem sadnice japanske šljive (Prunus cerasifera ‘Atropurpurea’).

OGLAS

Namjera Osnovne škole ,,Dubravica” je bila da u hladu ovih rijetkih stabala u budućnosti uživaju učenici, ali i ostali članovi lokalne zajednice.

OGLAS

,,Nažalost, to neće biti moguće ako nesavjesni pojedinci nastave na njima testirati oštrinu svojih sjekirica, nožića ili nečeg trećeg”, poručili su iz OŠ ,,Dubravica”.
,,Iskreno se nadamo da će naš javor preživjeti ovaj vandalizam, a svima ostavljamo da promisle o tome u što se naše društvo pretvorilo i gdje smo to svi, očito, zakazali”, dodaju iz škole.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM