viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.05.24 @ 13:10
OGLAS

Kompanija Google radi na tome da ubrza prebacivanje podataka s jednog uređaja na drugi.

Androidov alat za migraciju podataka se vremenom poboljšavao, no i dalje postoje “rupe” u cijelom procesu tako da nije savršen kakav bi trebao biti, posebno u odnosu na rješenje koje ima Apple. Također, prebacivanje između različitih brendova oslanjajući se na aplikacije treće strane može često rezultirati problemima u prijenosu nekih podešavanja i podataka, zbog čega je poželjna upotreba Androidovog alata za migraciju podataka.

OGLAS

Međutim, Android Authority piše da će Google uskoro učiniti ovaj proces mnogo boljim i bržim. Možda i najbolja stvar je to što će korisnik moći obavljati transfer čak i nakon što postavi svoj novi mobitel. Trenutno migracija funkcionira samo prilikom postavljanja novog mobitela te radi uz žičanu ili bežičnu konekciju ili na osnovu Google Drive backupa.

OGLAS

Drugo poboljšanje je brzina. Poboljšani alat će koristiti novi MultiTransportD2DTransport protokol, koji koristi Wi-Fi i žičanu konekciju simultano te povećava brzinu transfera.

OGLAS

Pored toga, svako podešavanje koje je napravljeno na ovom mobitelu neće biti poništeno prilikom transfera podataka nakon što se uređaj postavi, a također će biti moguće vršiti prebacivanje podataka s uređaja koji je korisnik ranije koristio za kopiranje podataka. To su neka ograničenja koja treba imati u vidu. U svakom slučaju su ovo dobre vijesti za korisnike Androida jer su alatu Data Restore Tool zaista bila potrebna poboljšanja, tako da ove promjene zvuče prilično dobro.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM